Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Time Project

Tim Gimnazije Bjelovar –
pobjednici kviza Unite The Nations 2020.

Od 27. studenoga do 4. prosinca po 25. puta održane su aktivnosti u sklopu međunarodnog projekta Time Project. Međunarodni je to projekt kojem je cilj okupiti učenike osnovnih i srednjih škola iz cijeloga svijeta i povezati ih kroz aktivnosti poput pisanja blogova, simulacije rada UN-a, diskusija na zadane aktualne teme poput diskriminacije ili klimatskih promjena, videokonferencijskih susreta, likovnog izražavanja i još mnogih drugih (https://timeproject.org/activities/).

Završna aktivnost je provedba kviza Unite The Nations koja je održana 4. prosinca. Zadaci kviza šalju se prijavljenim školama u 00:00 GMT (1:00 prema našem lokalnom vremenu), a školski timovi imaju 24 sata za njegovo rješavanje. Broj pitanja u kvizu varira od godine do godine i ovisi o broju uključenih država – 25 pitanja za svaku državu. Specifičnost ovog kviza je ta što učenici prijavljenih škola sami sastavljaju pitanja o svojoj zemlji na engleskom jeziku, po pet za svaku od kategorija: geografija, povijest, umjetnost, sport i društvena zbivanja. Na svako pitanje su ponuđena četiri odgovora, a odgovor se mora moći pronaći na stranicama na engleskom jeziku.

Kako je ova godina jubilarna, u samom testu se nalazilo 50 pitanja više nego inače, po jedno za svaku zemlju koja je ikada sudjelovala u ovome kvizu. Time je test ove godine sadržavao ukupno 325 pitanja vezana za 61 zemlju iz cijelog svijeta!

Naš tim sastojao se od 47 učenica i učenika pod vodstvom prof. Mihaele Kelava. Na rješavanje su utrošili nešto manje od osam sati, a temeljitost i izuzetno visok stupanj suradnje i međusobne podrške urodili su ovim fantastičnim rezultatom. Kako se nastava u vrijeme pisanja testa provodila online, tako je i ova aktivnost provedena putem Teams grupnog chata i Zoom videopoziva (što se pokazalo puno učinkovitijim nego rješavanje u školi prijašnjih godina). Inače, ovo je četvrti put kako su učenici Gimnazije Bjelovar sudjelovali u ovom kvizu, a rezultati kroz godine su:
2017./2018. – 8. mjesto
2018./2019. – 3. mjesto
2019./2020. – bez plasmana među prvih 10.
2020./2021. – 1. mjesto

Detalje o rezultatima natjecanja pronađite na: https://timeproject.org/2020/12/11/25th-anniversary-unite-the-nations-results/

Čestitamo učenicima koji su postali svjetski prvaci, njihovoj profesorici i svima koji su svojim doprinosom prilikom rješavanja testa pomogli! Vrijedni učenici ovogodišnjeg tima Gimnazije Bjelovar su:
1. c – 6 učenica: Lara Sić, Anja Koruc, Lana Tutić, Lucija Rosandić, Julia Šarić, Anamaria Kadoić
1. d – 12 učenika: Ivan Čavić, Petar Bezjak, Filip Ileković, Eugen Petreković, Stjepan Rajh, Lucijan Lujić, David Gažić, Ivan Margetić, Teo Grünhut, Tibor Brestovac, Dora Gazica, Leopold Lončar
1. e – 1 učenik: Ivan Zrilić
2. a – 2 učenika: Ivan Prodanić, Tomislav Kelava
2. c – 2 učenika: Luka Žlender, Ivan Tirić
2. d – 14 učenika: Ema Sedlić, Nikola Laić, Sara Glumac, Martin Vrbovčan, Marko Beljan, Luka Mađer, Vid Đođo, Jerko Ćalušić, Ema Herak, Ante Krešić, Lana Malogorski, Lucija Stančin, Karolina Kalabek, Magdalena Ravenšćak
3. c – 2 učenika: Jan Posavac, Nikolina Žitnjak
3. d – 3 učenika: Antonia Kasalo, Mislav Plavac, Korana Horvatek
3. e – 1 učenica: Ilijana Novak
4. a – 1 učenik: Attila Jukić-Burai
4. d – 3 učenika: Fran Kovačić, Nikola Mamić, Ivan Boščić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: