Vijesti

Svjetski dan knjige, 23. travnja 2021.

Danas slavimo Svjetski dan knjige i Noć knjige. Zašto baš danas? Riječ je o simboličnom datumu u svjetskoj književnosti jer su toga dana, 23. travnja 1616. godine umrli Miguel de Cervantes Saavedra i William Shakespeare. Jučer, 22. travnja, obilježavao se Dan hrvatske knjige u spomen na Marka Marulića, koji je toga dana 1501. godine dovršio svoju Juditu. Od 2012. godine pokrenuta je i manifestacija Noć knjige kako bi se bar jedan dan u godini sjetili i govorili o važnosti, ali i o radosti čitanja i čaroliji koju nam čitanje poklanja.

Puno je razloga za slavlje, ali s obzirom na lošu epidemiološku situaciju ni ove godine nećemo ,,slaviti” na tradicionalan način, čitateljskim susretom. Stoga sam vam pripremila interaktivne sadržaje u kojima možete i vi sudjelovati. S obzirom da je ova godina proglašena Godinom čitanja, uključila sam našu školu u eTwinning projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021. Naš projekt se zove ,,Književna ljekarna”, a projekt se nastavlja do kraja kalendarske godine, u nadi da ćemo neke aktivnosti moći ostvariti i uživo. Pogledajte i poslušajte preporuke naših učenika i nastavnika te posegnite za nekom dobrom knjigom. Osim interaktivnog plakata, zaigrajte igru ,,Bijeg iz knjižnice” i spasite naše knjigoljupce.

Ne zaboravite: Čitajte da ne ostanete bez riječi!

Sretan vam Svjetski dan knjige!

Mreža čitanja – nacionalna razina

U petak, 14. svibnja održana je nacionalna razina kviza znanja i kreativnosti ,,Mreža čitanja”. Kvizu znanja je pristupio 171 učenik s područja cijele Hrvatske, među kojima je i učenica naše škole, Vanessa Dečur. Kviz se rješavao online, u prostoriji školske knjižnice, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Za nacionalnu razinu učenica je trebala pročitati 3 knjige:Nastavi čitati “Mreža čitanja – nacionalna razina”

Regionalna razina natjecanja ,,Mreža čitanja”

U petak, 5. ožujka 2021. održana je regionalna razina kviza znanja i kreativnosti ,,Mreža čitanja”. Natjecanje je održano online u prostoru školske knjižnice. U kvizu znanja sudjelovala je učenica naše škole, a svojim je rezultatom uspjela prijeći bodovni prag i plasirati se na nacionalnu razinu natjecanja koja će se održati u svibnju. Za regionalnu razinuNastavi čitati “Regionalna razina natjecanja ,,Mreža čitanja””

Rezultati Natječaja za najljepše ljubavno pismo

Stručno povjerenstvo Natječaja koje čine profesorice Mirjana Maretić, Kristina Kraljić, Ivana Peulja i profesor Ivan Špoljarić, pregledalo je i ocijenilo 3 pristigla rada: Ela Hamzić, 4.d Antonia Čuljak, 2.a Lukas Lukačević, 2.e Čestitke našim učenicima! 1. mjesto Neki stihovi U Bjelovaru, 9. veljače 2021. Dragi moj, ja sam mlada, lepa i pametna i želim tiNastavi čitati “Rezultati Natječaja za najljepše ljubavno pismo”

Lektira na mreži

,,Lektira na mreži” je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima, školskim knjižničarima i profesorima hrvatskoga jezika srednjih škola.  O čemu se zapravo radi? Ponuđena su tri lektirna djela (Antigona / Hamlet / Životinjska farma), učenici trebaju izabrati jedno i predstaviti ga na kreativan način. Kako? Vrlo jednostavno. Projekt ima tri faze. Za svaku fazuNastavi čitati “Lektira na mreži”

Oboji svijet

Podatci o projektu Poveznica na snimku završnog događanja: https://www.facebook.com/fsohr/videos/3465349403514911 I ove školske godine učenici Gimnazije Bjelovar su sudjelovali u najkreativnijem, najpozitivnijem i najšarenijem projektu „Oboji svijet”. Natječaj za projekt je raspisao Forum za slobodu odgoja.  Natječaj u školi su organizirale knjižničarka Biljana Barišić Mudri, prof. i Željka Holjević, prof. u svrhu prihvaćanja, poštivanja i razumijevanja različitosti,Nastavi čitati “Oboji svijet”


Get new content delivered directly to your inbox.

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: