Preporuke za čitanje

 • Lipanjska preporuka
  Sluškinjina priča Margaret Atwood Distopijski roman o totalitarnom društvu u kojem obespravljene žene postaju strojevi za rađanje… Suvremenom svijetu prijeti katastrofa, a uslijed zagađenosti okoliša stanovništvo nestaje te su vrlo rijetki sposobni dobiti zdravu djecu. U fiktivnoj Republici Gileadu (nekadašnji SAD) vlada totalitarizam, vladajući prisvajaju ono što vrijedi, te su upravo njima dodijeljene plodne žene koje nazivaju Sluškinjama. Sluškinje nemaju nikakvih prava te će biti zaštićene budu li se podčinile.Nastavi čitati “Lipanjska preporuka”
 • Svibanjska preporuka
  Zmajevi koji ne lete Ivana Šojat ,,Zmajevi koji ne lete” je roman suvremene tematike vezane uz pošast ovisnosti, a namijenjena je upravo mladima. Priča je to o trojici prijatelja koji se krajem svog osnovnoškolskog obrazovanja upuštaju u konzumaciju sintetske droge, poznate pod nazivom osvježivači. Priča je ispričana riječima glavnog lika Marijana, četrnaestogodišnjaka iz disfunkcionalne obitelji, koji se iz bijesa i očaja odlučuje upustiti u ,,puštanje zmajeva”. Termin ,,puštanje zmajeva” dječaciNastavi čitati “Svibanjska preporuka”
 • Svibanjska preporuka
  Sjećanje šume Damir Karakaš Sjećanje šume je suvremeni roman s realističkim i naturalističkim obilježjima. U romanu je opisano neobično odrastanje jednog dječaka, u čijoj obitelji glavnu riječ ima otac. Dječak je nadaren i inteligentan te se zbog toga ne uklapa u primitivnu ličku sredinu u kojoj živi. Zbog svoje osjetljivosti i srčane bolesti ne ispunjava očeva očekivanja te žudi za njegovom pohvalom, koju je u romanu primio samo jednom. CijelaNastavi čitati “Svibanjska preporuka”
 • Svibanjska preporuka
  Nasmijati psa Olja Savičević Ivančević Zbirka kratkih priča, a glavni likovi su djevojčice i djevojke u razdoblju odrastanja i tinejdžerskih godina. Društvo im nameće svoja pravila: odijevanje, dijeta (izgled), urbani govor… Svaka priča obrađuje neku temu: odmetanje od roditeljskog doma, uranjanje u ponudu grada kao obećanom mjestu avanture, anoreksija, narkomanija, starenje, homoseksualac koji piše ljubavna pisma po narudžbi, okamenjene krafne, rak dojke, strip-junakinja koja uvodi pravdu… Priče se oslanjaju naNastavi čitati “Svibanjska preporuka”
 • Preporuke profesora Gimnazije Bjelovar
 • Književna ljekarna
 • Prijedlog ljubavnih romana
  Ako si ljubiteljica/ljubitelj ljubavnih romana, pogledaj preporuke koje imamo za tebe. Prolistaj na stranici ili preuzmi dokument i pregledaj ga izvanmrežno!
Pretplati se na objave stranice Školska knjižnica Gimnazije Bjelovar i primaj novosti direktno u svoj e-sandučić!

Pridruži se 4 drugih sljedbenika

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: